O novostavby v Praze je velký zájem

O novostavby v Praze je velký zájem

Datum publikace článku: 07. 09. 2013

Do Prahy každoročně míří tisíce lidí, ať už za studiem nebo za prací. Většina z nich se v Praze i usadí, případně založí rodinu, s čímž se pojí potřeba najít vhodné bydlení pro budoucnost. Ideální možností pro každého je bydlení v pražské novostavbě. Nejenže si majitel obvykle může nový byt zařídit od počátku zcela podle svých představ, ale navíc má i záruku, že byt je ve skvělém technickém stavu.

Pro koho jsou novostavby v Praze vhodné?

Již bylo řečeno, že bydlení v Praze nejčastěji hledají lidé, kteří do ní přišli studovat či pracovat. Obvykle se tedy jedná o mladé lidi, kteří chtějí bydlet buď sami, nebo v páru. Mají většinou zájem o menší byty v lepších lokalitách.

Jen málokomu by se totiž chtělo začínat život v desítky let starém bytě na samém kraji Prahy, který je zralý na kompletní rekonstrukci, ať už by byl jakkoliv velký. Přednosti novostaveb v Praze však jistě ocení i rodiny s dětmi, které chtějí změnit bydlení například kvůli nejrůznějším dětským alergiím, kterým se daří především ve starých bytech.

Lokality s novými byty v Praze

Nové bytové domy se staví po celé Praze, v atraktivnějších lokalitách v centru je takové bydlení pochopitelně finančně náročnější. Developerské firmy ovšem myslí na zájemce, kteří zatím příliš prostředků investovat nechtějí či nemohou, a nabízí i levnější varianty nových bytů v jiných částech Prahy.

Aktuálně jsou v prodeji byty ve třech nových rezidencích, na jejichž budování se podílela společnost Sekyra Group. Jedná se o Rezidenci Korunní na Praze 10, BelariePark na Praze 4 a bytový komplex v Dolních Počernicích. Z několika stovek postavených bytů je ovšem volných již jen několik desítek. Firma však plánuje velké množství dalších projektů na Smíchově, Rohanském ostrově nebo na Žižkově.

<< Zobrazit všechny aktuality