Zájem o novostavby v Praze neutuchá. Víme proč!

Zájem o novostavby v Praze neutuchá. Víme proč!

Datum publikace článku: 10. 04. 2016

Praha patří k evropským kulturním skvostům a mnozí ji pokládají za nekrásnější město ve střední Evropě. Navíc nabízí atraktivní pracovní příležitosti a mnohé další benefity, o kterých byste si mohli v menším městě nechat zdát. Naprosto zásadním krokem je však výběr vhodného bydlení. Přikloníte se ke staršímu bytu, nebo k novostavbě?

Rozhodnutí mezi starším bytem a novostavbou není snadné. Přesto je o novostavby v Praze nebývalý zájem, zatímco o bytové jednotky ve starších domech nikoliv.

K výhodám novostaveb patří nízké provozní náklady – oproti starší zástavbě i více než o polovinu. Dále pak záruka na vady, zajištěné parkování a možnosti klientských úprav v rámci dokončování projektu. Pomineme-li vyšší vstupní investici (která se v průběhu času vrátí na uspořených provozních nákladech), pak jsou nové byty v Praze jasnou volbou.

Jedinou pomyslnou nevýhodou novostaveb může být datum dostavby. Datum kolaudace je však známé v předstihu.

Developeři vychází vstříc různým skupinám zájemců. Nové byty v Praze jsou k mání ve všech standardních dispozicích – od malometrážních 1+kk až po velmi prostorné čtyřpokojové i větší byty. Bytové domy jsou orientovány na „správnou“ stranu, jednotlivé byty jsou vzdušné a dobře prosvětlené. Architekti kladou důraz na maximální využití prostoru, což je ostatně další důvod, proč se byty v novostavbách těší takové popularitě.

Developerské projekty mají různé podoby a rozhodně se nejedná pouze o bytové domy. Za pozornost stojí také developerské projekty rodinných domů, kterých sice nevzniká takové množství, ale o to rychleji se rozprodají.

Chcete-li si na téma novostaveb v Praze přečíst více informací, zamiřte na webové stránky jednoho z předních developerů – společnosti FINEP CZ. Na www.finep.cz najdete všechny aktuální projekty, které jsou momentálně na prodej i ve fázi výstavby.

<< Zobrazit všechny aktuality