Trendy v nákupu pražských bytů: stále víc bodují investice

Trendy v nákupu pražských bytů: stále víc bodují investice

Datum publikace článku: 10. 06. 2014

Trh s byty v Praze stále víc podléhá trendu posledních let – nákupu bytů k dalšímu pronájmu. V současnosti lidé v Praze kupují k investici víc než čtvrtinu nových bytů. V minulém desetiletí to bylo zhruba dvakrát méně.

Jen 73 % lidí si nové byty v Praze kupuje proto, aby v nich opravdu hned žili. Zbytek vnímá nový byt jako možnost přilepšit si jeho pronájmem a jako zajištění na stáří. Vyplývá to z výzkumu analytické společnosti CEEC Research.

Bydlení v Praze: zájem je větší než loni

Majitelé nových bytů tak využívají stále rostoucího zájmu o bydlení v Praze. Zatím vše nasvědčuje tomu, že zatímco loni se v Praze prodalo kolem 5 000 nových bytů, letos developeři tuto hranici hravě překonají.

Investiční byty v Praze

Při rozhodování o nákupu nového bytu v Praze hrají hlavní roli cena a lokalita. Byt musí být za odpovídající cenu a v klidném místě, ve kterém noví obyvatelé bytů zároveň najdou veškerou potřebnou občanskou vybavenost. Zároveň by neměl být problém dostat se do centra Prahy.

Klidný život se vším, co potřebujete

Přesně takové bydlení najdou lidé například v Praze – Růzyni. Bydlení v Rezidenci U Šárky nabízí kompletní občanskou vybavenost, dokonalé dopravní spojení, nesčetně příležitostí k aktivnímu životnímu stylu a především naprostou volnost. Užívejte si život pár minut od centra, uprostřed kultivované přírody a sami si vyberte, jak a kde strávíte svůj volný čas.

Bytů na prodej zbývá už jen pár

O nové byty U Šárky je proto obrovský zájem, aktuálně je na prodej už pouze 39 bytů od 1+kk po 3+kk.

Hodí se pro singles, rodiny s dětmi i jako investice pro další pronájem.

<< Zobrazit všechny aktuality