Pražanů přibývá. A zájem o nové byty poroste

Pražanů přibývá. A zájem o nové byty poroste

Datum publikace článku: 04. 06. 2014

Zájem o byty v Praze v příštích letech dál poroste. Vyplývá to z informací Českého statistického úřadu. Podle jeho předpovědí v Praze v příštích 20 letech přibude přes 40 tisíc obyvatel.

Nakupují silné ročníky

Velkou část z nich přitom tvoří lidé mezi 35 a 39 lety z populačně silných ročníků. Právě ti jsou přitom nejčastější zájemci o nákup nových bytů v Praze. Na výběr přitom mají jak ze starších, tak i z řady nových bytů v Praze, které pro ně developeři připravují.

Prodej bytů? O čtvrtinu vyšší

Podle jejich informací zájemců o nové bydlení v Praze rok od roku přibývá. Potvrzují to i statistiky. Podle nich se loni totiž v Praze prodalo přes 5 000, což je o čtvrtinu víc než o rok dřív.

Největší zájem o byty mají právě lidé mezi 35 a 39 lety. Právě jich je momentálně v Praze nejvíc – přes 120 tisíc. Podle demografů může tvořit nejpočetnější skupinu ještě dalších deset let. Dá se tedy čekat, že zájem o nové byty jen tak nepoleví.

Nejvyšší čas stavět

Navíc se dá čekat příliv lidí z jiných českých krajů i ze zahraničí, kteří budou v Praze shánět bydlení.  Developerské společnosti se na to proto připravují už nyní. Nové byty chystá například společnost FINEP HOLDING. Plánuje mimo jiné rezidenční projekty Harfa Park, U Sluncové a U Šárky

Zdroj: http://zpravy.kurzy.cz/363543-pocet-obyvatel-prahy-se-behem-dvaceti-let-zvysi-az-o-46-tisic-osob-sve-bydleni-si-momentalne/

<< Zobrazit všechny aktuality