Nový byt v Praze může stát pod milion

Nový byt v Praze může stát pod milion

Datum publikace článku: 18. 12. 2012

Pražský trh s nemovitostmi je stále nejvíce konkurenční v republice, průměrná výše hypotéky je zde 2,05 milionu korun a typická podlahová plocha nového bytu v Praze financovaného hypotečním úvěrem měří 63 metrů čtverečních.

Tyto a další aktuální údaje zveřejnila koncem listopadu ve svém HB INDEXu Hypoteční banka. Mimo jiné ve své zprávě uvedla, že nový byt v Praze se dá pořídit i pod milion Kč, a že počet hypoték na nové byty v Praze a Středočeském kraji oproti loňskému roku mírně poklesl.

Zájem o hypotéky na nové bydlení v Praze je stále velký

Přes jednoprocentní pokles je ale velikost pražského trhu s ostatními regiony nesrovnatelná – provede se zde totiž více než 50 % všech nemovitostních transakcí v České republice. Jen ve třetím čtvrtletí roku 2012 zde banky poskytly více než 5 000 hypotečních úvěrů v celkovém objemu přes 10 miliard Kč.

Nové byty v Praze se také od sebe podle zprávy Hypoteční banky liší cenou mnohem víc, než je tomu v jiných regionech. Za rozdíly v ceně pražských novostaveb přitom nemůže jen lokalita, ale i konkrétní developerský projekt. Velikost trhu s byty v Praze i relativně velký počet volných bytů samozřejmě hrají do karet zájemcům o nové bydlení, kteří mají opravdu široký výběr – od bytů s cenou do milionu po luxusní byty za desítky milionů.

Nový byt v Praze = bezpečná investice

Trh s nemovitostmi v Praze mění také rostoucí zájem klientů o byty jako investice. Zájemci se rekrutují z řad nejširší veřejnosti, která chce své peníze investovat bez většího rizika. Co se pronájmů týče, v Praze je největší zájem o byty 2+kk a 2+1.

Chcete si prohlédnout aktuálně dostupné nemovitosti? Podívejte se na nové byty v Praze.

<< Zobrazit všechny aktuality